GDS Kalliope is dé student- en debatvereniging in Groningen. Wij houden ons bezig met debatteren en public speaking. Wij zijn een bruisende vereniging, die sinds zijn oprichting in 2007 enorm is gegroeid. Ondertussen heeft GDS Kalliope ongeveer 120 leden.

Workshops
GDS Kalliope verzorgt elke maandag van 20:00 tot 22:30 uur trainingen over debatteren, presenteren en spreken in het openbaar. Deze vinden plaats in Cultureel studentencentrum Usva, Munnekeholm 10. Op deze avonden komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod: van economie en politiek tot aan medische ethiek en van debattechnieken tot aan welsprekendheid. Na de training gaan we altijd nog naborrelen in onze stamkroeg, de Chaplin’s Pub. Iedereen is welkom om geheel vrijblijvend langs te komen.

Naast de maandagavond organiseren we nog één keer per maand een verdiepende debatactiviteit, zoals training van een externe trainer. Daarnaast is GDS Kalliope een echte gezelligheidsvereniging: naast onze borrels op maandagavond organiseren we regelmatig andere activiteiten. Je kan hierbij denken aan filmavonden, een kerstdiner en themafeesten!

Bovendien doen er regelmatig leden van GDS Kalliope mee aan grote nationale en internationale toernooien. Deze toernooien zijn naast leerzaam ook altijd heel erg gezellig!

Gezelligheid
Een uitspraak die Kalliope karakteriseert is: “Mensen komen voor het debat en ze blijven voor de gezelligheid.” De vereniging slaagt er namelijk heel goed in om het nuttige met het aangename te verenigen. Na de training wordt het debat op maandagavond nog eens uitgebreid besproken in de kroeg, en tijdens de maandelijkse accie-activiteiten is het ook altijd gezellig. Omdat Kalliope een kleine vereniging is, kent iedereen elkaar en ook tijdens toernooien vormen we een hechte groep. Maatschappelijke betrokkenheid is een eigenschap die de meeste leden met elkaar delen, en wat begint als een oppervlakkig praatje mondt al snel uit in een levendige discussie. Commissies, eetgroepjes, het jaarlijkse kamp en de maandelijkse activiteiten: als je op zoek bent naar een vereniging die zowel nuttig als gezellig is, kom dan eens kijken bij Kalliope!

History
Het idee voor de oprichting kwam van vier Groningse studenten, die merkten dat debat in Nederland steeds populairder werd en dat er behoefte was aan een debatvereniging in Groningen. Ze zochten hulp bij andere studentendebatverenigingen in Nederland en op 18 september 2007 was een Groningse debatvereniging een feit. Ze kozen voor de naam Kalliope, één van de negen Muzen uit de Griekse mythologie. Het logo van de Groninger Debating Society Kalliope is gebaseerd op een beeld van de Muze.

Kom langs!
Ben je student in Groningen en lijkt debatteren je wel wat? Lid worden van GDS Kalliope kost je maar 25 euro per jaar. Wil je gewoon een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk ook! De maandagavonden kun je twee keer geheel vrijblijvend bezoeken en ervaring met debatteren is absoluut niet nodig. Debatteren en presenteren is iets wat je moet leren en wij willen je juist helpen het spreken onder de knie te krijgen. Kom dus gerust een keertje langs!  De trainingen vinden plaats in Cultureel Studentencentrum Usva, Munnekeholm 10. Elke week zijn er zowel Nederlandse, als Engelse debatten. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar secretaris@gdskalliope.nl

Kamp groepsfoto