Groninger Debating Society Kalliope is dé (studenten)debatvereniging in Groningen. Wij hebben een passie voor debatteren en public speaking.  Het idee voor de oprichting kwam van vier Groningse studenten, die merkten dat debat in Nederland steeds populairder werd en dat er behoefte was aan een debatvereniging in Groningen. Ze zochten hulp bij andere studentendebatverenigingen in Nederland en op 18 september 2007 was een Groningse debatvereniging een feit. Ze kozen voor de naam Kalliope, één van de negen muzen uit de Griekse mythologie, namelijk de muze van de retoriek. Het logo van de Groninger Debating Society Kalliope is gebaseerd op een beeld van deze muze. 

Wat wij doen

Kalliope verzorgt elke maandag van 20:00 tot 22:00 uur trainingen over debatteren, presenteren en spreken in het openbaar. Op deze avonden komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod: van economie en politiek tot aan medische ethiek en van debattechnieken tot aan welsprekendheid. Na de training borrelen we na in onze stamkroeg, de Chaplin’s Pub.

Omdat Kalliope een kleine vereniging is, kent iedereen elkaar en ook tijdens toernooien vormen we een hechte groep. Maatschappelijke betrokkenheid is een eigenschap die de meeste leden met elkaar delen, en wat begint als een oppervlakkig praatje mondt al snel uit in een levendige discussie. Commissies, eetgroepjes, het jaarlijkse kamp en de andere gezelligheidsactiviteiten: als je op zoek bent naar een vereniging die zowel nuttig als gezellig is, kom dan eens kijken bij Kalliope!

Kom langs!

Ben je enthousiast geworden? Kom gerust eens langs om te kijken. De maandagavonden kun je twee keer geheel vrijblijvend bezoeken.  Wil je gelijk lid worden? Dat kan natuurlijk ook. Kijk voor meer informatie op Word lid. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar secretaris@gdskalliope.nl