Noord-Nederlands Scholierendebat

 

Debattoernooien voor scholieren uit Noord-Nederland

Ook voor scholieren is er genoeg te doen bij Kalliope. Elk jaar in november organiseren wij het Noord-Nederlands Scholieren Kampioenschap Debatteren (NNSK) speciaal voor middelbare scholieren uit Groningen, Friesland en Drenthe. De debatvorm bij dit toernooi is Australisch Parlementair. Dat houdt in dat een debat tussen twee teams van drie sprekers wordt gevoerd. De sprekers mogen één voor één hun kant van de stelling verdedigen in een speach van vier minuten, en daarna mag één spreker van beide teams een samenvattingsspeach van twee minuten geven. De stellingen worden een aantal weken voor het toernooi bekend gemaakt, zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden. Alle scholieren uit het noorden van het land zijn welkom, en ervaring met de parlementair debatteren is niet nodig. wil je je aanmelden of meer informatie krijgen, stuur dan een mail naar scholierendebat@gdskalliope.nl.

Voor het laatste nieuws over het NNSK kan je de facebook-pagina volgen.

Scholieren zijn natuurlijk ook welkom bij ons jaarlijkse Kalliope Debat Toernooi (KDT), een tweedaags toernooi dat elk jaar in een weekend in mei wordt gehouden. Daarnaast kunnen ze meedoen aan de Groninger Debat Wedstrijd (GDW) die Kalliope elk jaar mede organiseert. Ben je een scholier en lijkt het je leuk om mee te doen aan een van deze toernooien? Mail ons voor meer informatie, of kijk op de betreffende paginas op onze website.

Informatie voor leraren en middelbare scholen

Debatteren is een geweldige manier voor scholieren om te oefenen met spreken voor groepen, en om bezig te zijn met maatschappelijke problemen. Dat is erg goed voor de ontwikkeling van scholieren, en het is dan ook logisch dat veel middelbare scholen hun leerlingen stimuleren zich met debat bezig te houden.  Wil uw school zich ook met debat gaan bezighouden, maar weet u niet hoe u dat het beste kan aanpakken? Wij hebben de nodige informatie in huis en helpen u graag om debat in uw lessen te verwerken of een debatgroep op te zetten voor gemotiveerde leerlingen. Ook als u al met debat bezig bent kan een training van één van onze ervaren debattrainers heel waardevol zijn. We geven op dit moment al debattraining aan onder andere het Praedinius Gymnasium, het Willem Lodewijk Gymnasium en het Parcival College.  Meer informatie? Mail naar scholierendebat@gdskalliope.nl.