Kalliope organiseert jaarlijks het enige Nederlandstalige debattoernooi wat twee dagen duurt: het Kalliope Debat Toernooi. Debaters uit het hele land trekken naar Groningen om een heel weekend te debatteren over talloze stellingen. Dit toernooi organiseren we over het algemeen in de maand mei. Teams zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven voor dit spektakel.

Tijdens het toernooi debatteren we volgens de Brits Parlementaire debatvorm (BP), waarbij we sprekerstijden van vijf minuten hanteren. In de halve finales en finales verhogen we dit naar zeven minuten, op die manier is er nog meer ruimte om argumenten flink uit te diepen. Daarnaast hebben we novice-finales speciaal voor beginnende debaters.

Het Kalliope Debat Toernooi betekent niet alleen debatteren, maar ook veel gezelligheid en de mogelijkheid om debaters vanuit het hele land te ontmoeten. Op de zaterdagavond organiseren we daarnaast een feest en/of andere leuke activiteiten.

Voor de meest actuele informatie, exacte tijden en mogelijkheden tot overnachting verwijzen we je graag door naar onze Facebookpagina. Zodra het evenement gepland is via Facebook, kan je je opgeven via een formulier. Volg ons daarom vooral op Facebook, zodat je je op tijd kan opgeven, aangezien we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben en je natuurlijk onderdeel wilt zijn van dit gezellige toernooi!

Voor verdere vragen kan je natuurlijk altijd een berichtje sturen via Facebook of contact opnemen met een bestuurslid. Ook sponsoren zijn van harte welkom. Een mooie kans voor bedrijven, aangezien er vele studenten komen. Op die manier kunnen wij het toernooi betaalbaar houden, een win-win situatie.