De Spraakwater

 

GDS Kalliope voert het debat naast de trainingsavonden ook via ons eigen online magazine, De Spraakwater. Iedere woensdag en zondag uploadt een redacteur van de publicatiecommissie een nieuw artikel, waarin hij of zij zijn mening verwoordt over wat er in het nieuws is. De publicatiecommissie wil zo opinie maken en uitlokken. Op de website kun je de artikelen lezen en hier direct op reageren met een comment of door zelf een opinieartikel te schrijven. Dat staat iedereen vrij, zowel leden als niet-leden. Ingezonden stukken van 400-600 woorden plaatst publicatiecommissie onder speciale vermelding in De Spraakwater. Je kunt bijdrage sturen naar publicacie@gdskalliope.nl en zo je eigen debat starten.

Voor alle artikelen, klik op deze link

Alle stukken, of die nou zijn ingezonden of door commissie zelf zijn geschreven, worden in De Spraakwater op eigen titel gepubliceerd, niet uit naam van de vereniging of de redactie. Zo is GDS Kalliope een platform voor alle meningen. Het is onze missie om op een neutrale en verantwoorde wijze plaats te bieden aan publiek debat. Onze doelen zijn met onze werkwijze vastgesteld in het commissiehandvest, ter inzage bij het bestuur.

Naast het onderhouden van een online magazine, is de redactie verantwoordelijk voor een speciale gedrukte editie in de KEI-Week, de introductieperiode voor studenten in Groningen. Ook maken zij jaarlijks de verenigingsalmanak, met alle informatie over GDS Kalliope en haar leden.

Redactie
Matthijs Bonvanie
Sjoerd Kalisvaart
Josse Muller
Anna Grigorjeva
Jonathan Barry
Yonna Hali

Voorwaarden ingezonden stukken
Je schrijft een gestructureerde en inhoudelijke bijdrage over een onderwerp naar keuze van 400-600 woorden, in te sturen via pulicacie@gdskalliope.nl. De commissie plaats maximaal één ingezonden stuk per week. Als jouw stuk wordt geselecteerd word je hier van tevoren over op de hoogte gesteld. Tot publicatie kun je je stuk nog terugtrekken.
Omdat wij een neutraal platform willen blijven, zijn de volgende strenge woorden nog van toepassing op alle stukken. Je blijft verantwoordelijk voor wat je zelf schrijft. Aanpassingen van de kant van de commissie vinden alleen plaats omwille van taalkundigheid en lay-out. De redactie weert maatschappij-ontwrichtende, lasterlijke of beledigende uitingen. Onder pseudoniem ingestuurde stukken worden niet geaccepteerd.