Elk jaar wordt door GDS Kalliope, GPJK en SOG de Groninger Debatwedstrijd georganiseerd! De Groninger Debatwedstrijd 2017 zal plaatsvinden op 23 november vanaf 19:30 in het prachtige Provinciehuis aan het Martinikerkhof. Voor deze editie is er gekozen voor Lagerhuisstijl met teams van vier personen. Ervaring met debatteren is niet nodig, een beetje enthousiasme is genoeg. (Ervaren debaters van Kalliope wordt gevraagd niet deel te nemen om de balans in ervaring niet teveel te verstoren.) Wil je je opgeven of meer informatie? Ga dan naar de Facebookpagina (https://www.facebook.com/events/291211488065157/) of geef je op via de google form (https://goo.gl/forms/Mdn6CdoiIMM2GDqG2).

Hieronder vind je de informatie over debatteren en de stellingen waarover gedebatteerd zal worden. Elk team bestaat uit vier personen. Één team is voorstander van de stelling (de propositie) en één team is tegenstander van de stelling (de oppositie). Alle leden van beide teams hebben de gelegenheid om in korte speeches hun argumenten naar voren te brengen en te reageren op de argumenten van het andere team. Voor juryleden zal er een jurybriefing plaatsvinden.

De stellingen zullen gaan over een combinatie van nationale en regionale onderwerpen. Voorbeelden van stellingen van voorbije jaren waren:
-Bedelen moet strafbaar worden gesteld
-Basisscholen en middelbare scholen moeten zelf kunnen bepalen of zij de evolutietheorie onderwijzen.
-Het betalen van losgeld moet strafbaar worden gesteld.
-Het vetorecht binnen de VN Veiligheidsraad moet worden afgeschaft.
-De overheid moet militaire hulp verlenen aan de rebellen in Syrië.
-Het creëren van  “donor broers/zussen” moet worden toegestaan.
-Het meldpunt van Geert Wilders moet worden afgeschaft.

De wedstrijd zal bestaan uit 3 rondes en de finale.

foto van SOG - Studenten Organisatie Groningen.