Baal jij er ook zo van dat je weer met de mond vol tanden staat en wil jij beter kunnen discussiëren? Wil jij graag vol zelfvertrouwen spreken en altijd weten wat je op welk moment kan zeggen? Vind je het lastig om je mening te uiten en zou je dit wel graag leren? Wil je leren debatteren? Of ben je juist op zoek naar gezelligheid? Als je één of meerdere vragen met ‘Ja’ beantwoord hebt ben je bij ons aan het juiste adres! Of je nou al een ervaren debater bent of juist helemaal geen ervaring hebt met debatteren: bij ons ben je welkom! Wij zijn namelijk dé debatvereniging van Groningen en organiseren wekelijks debatavonden en workshops/trainingen.

Wat doet Kalliope?
Elke week debatteren wij bij Kalliope over een andere stelling, ook wel motie genoemd. Deze motie kan gaan over bijvoorbeeld politiek, economie of medische ethiek. Zo houden we de onderwerpen gevarieerd en doen we ons best om de verschillende interesses van onze leden voorbij te laten komen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de taal geen barrière vormt om te durven debatteren. Daarom kan je bij ons elke week (opnieuw) kiezen of je in het Engels of in het Nederlands wilt debatteren. Bij ons kan je in een veilige omgeving leren debatteren. Fouten maken is daarbij niet erg. Ook organiseren we regelmatig gezellige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een film- of spelletjesavond! Klik hier als je meer wilt weten over onze vereniging.

Waarom zou ik leren debatteren?
Door te debatteren leer je niet alleen betere argumenten te verzinnen, je leert ook hoe je (beter) kan presenteren of hoe je goed in het openbaar kan spreken. Deze vaardigheden kunnen goed van pas komen in je toekomstige carrière. Je kan er ook veel aan hebben in je persoonlijke leven: Het is altijd fijn als je met zelfvertrouwen kan spreken. Naast dat je van debatteren veel leert, vinden wij het ook een leuk spel! Klik hier als je meer wilt leren over debatteren.

Workshops en trainingen
Naast het organiseren van de debatten verzorgen wij ook regelmatig trainingen en workshops op de maandagavond. We beginnen de avond dan met een training/workshop van een half uur tot een uur. De trainingen gaan over verschillende onderwerpen. Hoe structureer je je betoog? Hoe kom je overtuigender over? Hoe debatteer ik met meer zelfvertrouwen? Na de training ga je debatteren: zo kan je je opgedane vaardigheden meteen in de praktijk brengen! Wil je meer weten over onze workshops en trainingen of wil je zelf een trainer inhuren? Klik dan hier.

Kom langs!
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan geheel vrijblijvend langs! Elke maandagavond debatteren wij om 20:00 in de USVA (Munnekeholm 10). Je hoeft je niet aan te melden en ervaringen met debatteren is absoluut niet nodig!